Loading...
×

Просветне вести

Kрос РТС-а 2022 у Франкфурту

Kрос РТС-а 2022 у Франкфурту

Линк ка вести
Извор: Завод за унапређивање образовања и васпитања

Овогодишњи Крос Ртс-а је одржан је 19.6.2022. на стадиону ФЦ Темпо у Франкфурту. Крос, који се традиционално одржава у свим школама у Србији, али и у српским школама у дијаспори, организован је под покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја (МПНТР), Министарства омладине и спорта (МОС) и Министарства спољних послова – Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону.

У покрајини Хесен у Немачкој организацију кроса је преузели су  Генерални конзулат у Франкфурту и генерални конзул, господин Бранко Радовановић, и управни одбор ФК Темпо у сарадњи са координаторком Биљаном Букинац и наставницима Соњом Зрнић, Бојаном Ракоњац, Татјаном Милановић и Владимиром Живановим.

Медаље и пригодне награде победницима традиционално обезбеђује спонзор ДЕВК осигурање и господин Александар Тепшић.

За учешће на овогодишњем кросу пријавило се 150-оро деце. Трке су организоване по разредима и према прописаним пропозицијама.

Осим ученика који похађају Српску допунску наставу, за трку се пријавио и велики број деце предшколског узраста, старости до шест година. Након деце такмичили су се и родитељи наших ученика у категорији ветерана.

Након такмичарског дела организована је мала школа фудбала и игре, натезање конопа и скакање у џаку.

aleksa
Author: aleksa