Loading...
×

Просветне вести

Државно такмичење у програмирању на микробит уређајима – 12. мај 2022. године

Државно такмичење у програмирању на микробит уређајима – 12. мај 2022. године

Линк ка вести
Извор: Завод за унапређивање образовања и васпитања

Након три и по године спровођења пројекта „Школе за 21. век“ који финансира Влада Уједињеног Краљевства, а спроводи British Council, и одржаних шест циклуса обука за директоре и наставнике свих основних школа у Србији, позивамо ученике и ученице свих школа да се у пратњи наставника пријаве за Државно такмичење у програмирању на микробит уређају.

Такмичење има циљ да инспирише младе да програмирањем физичких уређаја  решавају свакодневне проблеме у својим школама и заједницама. За потребе такмичења, деца ће користити BBC-јев микробит уређај за израду пројеката како би одговорили на неки од Циљева одрживог развоја  Уједињених нација и осмислили решења проблема са којима се свакодневно суочавају. Посебно бисмо волели да подстакнемо ученике и наставнике да покушају да развију иновативна решења која ће допринети заштити животне средине, уштеди енергије и суочити се са изазовима климатских промена.

Пријаве за такмичење су отворене од 21.03.2022. у 12:00 часова до 25.04.2022. у 17:00 часова.

Више о самом такмичењу и начину пријаве можете пронаћи на следећем линку: https://www.britishcouncil.rs/programmes/education/21st-century-schools/what/competitions

aleksa
Author: aleksa