Loading...
×

Просветне вести

Расписани конкурси за ученичке и студентске стипендије и кредите

Расписани конкурси за ученичке и студентске стипендије и кредите

Линк ка вести
Извор: Министарство просвете, науке и технолошког развоја

Министарство просвете, науке и технолошког развоја је у циљу подстицања најбољих ученика и студената да наставе школовање са високом постигнућима расписало конкурсе за стипендирање и кредитирање ученика средњих школа и студената високолских установа у наредној школској/академској години.

Конкурси су расписани за:

У оквиру општег конкурса за ученичке и студентске стипендије и кредите, расписан је и конкурс за  стипендирање и кредитирање ученика и студената из осетљивих друштвених група – ученици без родитељског старања, из једнородитељске породице, припадници ромске националне мањине, ученици са инвалидитетом, ученици са хроничним болестима, ученици чији су родители нестали или су киднаповани на територији Косова и Метохије и на територији република бивше СФРЈ, избеглице и расељени ученици, повратници по споразуму о реадмисији и депортовани ученици.

Пријаве на конкурс за студенте су од 3. до 31. октобра 2022. године, док се ученици могу пријавити од 1. до 30. септембра 2022. године.

 

Чланак Расписани конкурси за ученичке и студентске стипендије и кредите се појављује прво на Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

aleksa
Author: aleksa