Loading...
×

Просветне вести

Успешно завршен први модул обуке за инклузивно образовање

Успешно завршен први модул обуке за инклузивно образовање

Линк ка вести
Извор: Министарство просвете, науке и технолошког развоја

У оквиру пројекта „Унапређени равноправни приступ и завршавање предуниверзитетског образовања за децу којој је потребна додатна образовна подршка – Учимо сви заједно”), који спроводе Министарство просвете, науке и технолошког развоја и УНИЦЕФ уз подршку Делегације Европске уније у Србији, реализује се онлајн обука „Наставници као носиоци квалитетног образовања за сву децу“. Циљ обуке је унапређивање компетенција наставника за инклузивно образовање и примену  савремених принципа инклузивне педагогије.

Обука је решењем министра акредитована као програм обуке од јавног интереса и постављена је на Национални образовни портал Завода за унапређивање образовања и васпитања.

До сада је у овај програм обуке укључено 4037 запослених из 200 школа са целе територија Републике Србије које учествују у пројекту, док је до сада обуку успешно завршило 3414 учесника, чиме је систем образовања додатно оснажен да сваком детету обезбеди квалитетно инклузивно образовање засновано на савременим принципима и начелу једнаких могућности .

У духу пројекте „Учимо сви заједно“, и посвећености система образовања развоју, добробити и образовној и социјалној инклузији сваког детета, сви учесници који су завршили овај први модул у наредном периоду ће наставити да се стручно усавршавају у области инклузивног образовања кроз још два модула обуке, чиме ће до краја пројекта остварити укупно 64  акредитована бода стручног усавршавања.

Чланак Успешно завршен први модул обуке за инклузивно образовање се појављује прво на Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

aleksa
Author: aleksa