Loading...
×

Просветне вести

Сутра почиње упис ученика у средње школе

Сутра почиње упис ученика у средње школе

Линк ка вести
Извор: Министарство просвете, науке и технолошког развоја

Упис у средње школе почиње сутра за ученике који су распоређени у првом уписном кругу. Непосредно у школама ученици ће моћи да се упишу сутра и у петак, 14. и 15. јула, док ће преко портала Моја средња школа упис бити омогућен електронски од сутра до 20. јула 2022.године.

Попуњавање и предаја листе жеља за други уписни круг електронским путем или непосредно у школи је сутра, 14. јула 2022, док ће дан касније, у четвртак,  15. јула  бити објављен коначни распоред ученика по школама у другом уписном кругу.

Након првог уписног круга, по прве три жеље распоређено 86 одсто ученика, док је по првој жељи распоређено око 65 одсто ученика.

За други уписни круг остало је 635 ученика који нису распоређени у првом уписном кругу.

Број слободних места за други уписни круг је око 16.000, а ученици на порталу Моја средња школа могу да провере у којим школама су преостала слободна места.

Коначни резултати расподеле по школама и образовним профилима у  средњим школама објављени су на порталу Моја средња школа, као и у основним школама.

 

Чланак Сутра почиње упис ученика у средње школе се појављује прво на Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

aleksa
Author: aleksa