Loading...
×

Просветне вести

Ружић уручио трофеје најуспешнијим учесницима Кроса РТС-а у дијаспори

Ружић уручио трофеје најуспешнијим учесницима Кроса РТС-а у дијаспори

Линк ка вести
Извор: Министарство просвете, науке и технолошког развоја

Први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић уручио је данас у Лесковцу трофеје најуспешнијим учесницима Кроса РТС-а у дијаспори.

Честитам победницима, а свим учесницима Кампа РТС-а, домаћинима, вођама радионице и волонтерима желим пријатан боравак у овом лепом амбијенту. Овде имате прилику да се дружите, али и да се кроз интерактивне образовне и уметничке садржаје упознајете са својим језиком и писмом, историјом, културом, традицијом, спортом, као и да обиђете знаменитости Јабланичког и Топличког округа., рекао је Ружић.

Он је оценио да Камп РТС-а представља круну Кроса РТС-а у дијаспори, на коме је током априла, маја и јуна учествовало око 6.000 тркача, углавном ученика Српске допунске школе из 15. европских земаља, али и Канаде и Јужне Африке.

Тренутно у кампу у Лесковцу бораве учесници Кроса из 10 земаља – Русије, Румуније, Данске, Шпаније, Француске, Италије, Словеније, Хрватске, Републике Српске, као и екипа Србије састављена од најбољих ученика из Сомбора, Инђије, Београда, Зајечара, Новог Пазара, Ћуприје и Прилужја.

Чланак Ружић уручио трофеје најуспешнијим учесницима Кроса РТС-а у дијаспори се појављује прво на Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

aleksa
Author: aleksa