Loading...
×

Просветне вести

Ружић са победницима Европског такмичења у познавању саобраћаја

Ружић са победницима Европског такмичења у познавању саобраћаја

Линк ка вести
Извор: Министарство просвете, науке и технолошког развоја

Први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић примиo je данас ученике и наставнике који су  на 35. Европском такмичењу у познавању саобраћаја, одржаном у Задру од 24. до 27. септембра освојили прво место.

У победничком тиму били су:  Хана Ћирић и Лазар Ђукановић (12 година, ОШ „Доситеј Обрадовић“, Омољица), Мина Гладовић (11 година, ОШ „Кадињача“, Лозница) и Јонатан Закић (12 година, ОШ „Ђорђе Јовановић“, Ново Милошево).

Поносан сам на наше ученике, који су уз подршку својих наставника, на међународном такмичењу  својим знањем о саобраћају победили своје вршњаке из 19 земаља и тако заузели прво место.  Захваљујући Ауто-мото савезу Србије, који више од пола века у сарадњи са Друштвом наставника техничког образовања организује такмичење „Шта знаш о саобраћају“, ученици имају могућност и да се на овај начин упознају са саобраћајним прописима. Такође, у програмима за основну школу, кроз различите предмете и програме, ученици обрађују различите теме који се односе на безбедност у саобраћају“, рекао је министар Ружић.

Веома нас је обрадовала вест о успеху АМСС репрезентације. Србија је ове године четврти пут освојила прво место, у изузетно јакој конкуренцији и управо је тај резултат показатељ нашег континуираног рада у едукацији, не само ове шампионске четворке, већ и више од 300.000 деце, колико сваке године прође кроз циклус такмичења „Шта знаш о саобраћају“. Настављамо да учимо и усмеравамо најмлађе да познају саобраћајна правила и прописе, и још важније да се тих правила придржавају, што као додатни допринос има и општу безбедност у саобраћају“, истакао је том приликом генерални секретар АМСС Милан Николић.

Пријему су присуствовали наставници: Душан Тодоровић (главни тренер који је припремао екипу за европско такмичење), Миодраг Тасић, Жељко Николић и Драган Нађалин.

Ученици који су победили на европском такмичењу које организује међународна организација ФИА, чији је АМСС члан,  победници су републичког такмичења „Шта знаш о саобраћају“.

Чланак Ружић са победницима Европског такмичења у познавању саобраћаја се појављује прво на Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

aleksa
Author: aleksa