Loading...
×

Просветне вести

Ружић посетио и ученике и наставнике у Краљеву

Ружић посетио и ученике и наставнике у Краљеву

Линк ка вести
Извор: Министарство просвете, науке и технолошког развоја

/*! elementor – v3.6.6 – 08-06-2022 */
.elementor-widget-text-editor.elementor-drop-cap-view-stacked .elementor-drop-cap{background-color:#818a91;color:#fff}.elementor-widget-text-editor.elementor-drop-cap-view-framed .elementor-drop-cap{color:#818a91;border:3px solid;background-color:transparent}.elementor-widget-text-editor:not(.elementor-drop-cap-view-default) .elementor-drop-cap{margin-top:8px}.elementor-widget-text-editor:not(.elementor-drop-cap-view-default) .elementor-drop-cap-letter{width:1em;height:1em}.elementor-widget-text-editor .elementor-drop-cap{float:left;text-align:center;line-height:1;font-size:50px}.elementor-widget-text-editor .elementor-drop-cap-letter{display:inline-block}

Први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић боравио је данас у Краљеву и заједно са градоначелником Предрагом Терзићем пожелео успешну школску годину ученицима и наставницима Основне школе „Чибуковачки партизани“ и Шумарске школе.

Он се посебно обратио првацима у  ОШ „Чибуковачки партизани“.

Драги прваци, данас сте по први пут сели у школске клупе и на томе вам честитам. Верујем да сте радосни и срећни. Ово је посебан и свечан дан за све вас, али и нас који смо овде са вама. Сигуран сам да ће вам школски дани и учење бити занимљиви и да ће вам у усвајању нових знања учитељи и учитељице безрезервно помагати. Осим нових знања, овде ће те стећи нове другове и другарице, јер су дружење и игра део школског живота“, рекао је Ружић, додајући да се данас на његову посебну радост на првим часовима у школама  пева, свира и слуша химна.

Он је навео да му је пракса да поред престоничких школа, обиђе и школе на локалу.

Где год сам ишао, деца су насмејана, наставници и запослени посвећени свом послу јер се види да се на тај племенити позив не може одазвати било ко.  Деци је потребна подршка и правилан пренос знања како би постали одговорни људи сутра. На томе понајвише хвала свим запосленима у просвети. На нама, родитељима, је задатак да их васпитавамо да поштују своје школе, наставнике, другаре, да разумеју шта је толеранција и да насиље није решење. О свему томе додатно ће се учити у школама. Али та синергија родитеља, наставника и детета је кључна да остваримо и циљ – да имамо сутра те одговорне и добре људе“ навео је Ружић.

Министар је данас, након разговора са ученицима и наставницима у Шумарској школи, свечано отворио и реконструисану фискултурну салу

Данас сам са задовољством отворио фискултурну салу која је опремљена средствима Министарства просвете и то са 32 милиона динара. Урађена је и термоизолација комплетне школе, нове електро инсталације и тротоари око школе. Прошле године пројектом Модернизација школа, ова школа добила је у вредности од 11 милиона динара нов школски намештај за све учионице, кабинет информатике и комплетно нове спортске реквизите, као и 9 милиона за комплетно кречење унутрашњости школе и нову расвету.  Као што видите, ученици данас улазе у малтене нову школу, или да кажем освежену школу да стварају нове успехе“, навео је он и пожелео да ученици оправдају дато поверење, искористе максимално све могућности и да остваре личну срећу и низ професионалних успеха.

 

Чланак Ружић посетио и ученике и наставнике у Краљеву се појављује прво на Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

aleksa
Author: aleksa