Loading...
×

Просветне вести

Ружић на свечаности поводом 150 година постојања Сомборске гимназије

Ружић на свечаности поводом 150 година постојања Сомборске гимназије

Извор: Министарство просвете

/*! elementor – v3.7.5 – 14-09-2022 */
.elementor-widget-text-editor.elementor-drop-cap-view-stacked .elementor-drop-cap{background-color:#818a91;color:#fff}.elementor-widget-text-editor.elementor-drop-cap-view-framed .elementor-drop-cap{color:#818a91;border:3px solid;background-color:transparent}.elementor-widget-text-editor:not(.elementor-drop-cap-view-default) .elementor-drop-cap{margin-top:8px}.elementor-widget-text-editor:not(.elementor-drop-cap-view-default) .elementor-drop-cap-letter{width:1em;height:1em}.elementor-widget-text-editor .elementor-drop-cap{float:left;text-align:center;line-height:1;font-size:50px}.elementor-widget-text-editor .elementor-drop-cap-letter{display:inline-block}

Министар просвете Бранко Ружић присуствовао је данас у Народном позоришту у Сомбору свечаности поводом 150 година постојања Гимназије „Вељко Петровић“.

Велика ми је част што присуствујем свечаности поводом овако значајног јубилеја. Током ових век и по школа је успешно развијала толеранцију, а ученици су стицали квалитетну едукацију, рекао је министар честитајући јубилеј овој образовно-васпитној установи.

Министар је указао и да је реч о највећој гимназији у Западнобачком округу и једној од најуспешнијих гимназија у Војводини, која је континуирано пратила ток реформи у области образовања.

Он је рекао и да је из ове гимназије потекао велики број значајних имена, као и да некадашњи ученици са поносом истичу да су били део Сомборске  гимназије.

 И данас ова Гимназија представља место где се негује и поштује сваки ученик, подстичу нове идеје и иде у корак са потребама савременог друштва. Сомборска  гимназија пратила је ток реформи у области образовања и значајно унапредила квалитет свог рада увођењем нових образовних програма за талентоване ученике, казао је Ружић.

Министар је навео да у овој школи своја знања унапређују и ученици талентовани за рачунарство и информатику, спорт, али и географију и историју.

Поносни смо на знање које поседујете и вашу енергију која је засигурно покретач будућег развоја наше земље. Зато је важно да и даље учите, усавршавате се и напредујете. У томе имате подршку и својих наставника, који су предани и посвећени и увек уз вас, рекао је Ружић.

Свечаности су присуствовали и Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије, државни секретар задужен за просвету из Мађарске Золтан Маружа, црквени великодостојници, као и бројне друге званице из јавног и културног живота.

Чланак Ружић на свечаности поводом 150 година постојања Сомборске гимназије се појављује прво на Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

aleksa
Author: aleksa