Loading...
×

Просветне вести

Ружић  на обележавању 120 година рада Основне школе „Вук Караџић“ у Мајиловцу

Ружић  на обележавању 120 година рада Основне школе „Вук Караџић“ у Мајиловцу

Извор: Министарство просвете

Министар просвете Бранко Ружић присуствовао је данас свечаности поводом обележавања 120 година рада Основне школе „Вук Караџић“ у Мајиловцу, код Великог Градишта.

Честитајући ученицима и запосленима Дан школе, министар је рекао: Драго ми је што сам данас овде и што имам ту част да присуствујем обележавању 120 година рада ове школе, која има богату историју и традицију. Овај важан јубилеј доказ је посвећеног и квалитетног рада. Важно је да знате да је Министарство просвете ту за вас, да вам пружи потребну подршку. Наш приоритет је унапређење процеса васпитања и образовања, али и стварање што бољих услова за рад и учење у нашим школама.

Он је навео да квалитетног образовања нема без компетентних и посвећених наставника.

Наш наставни и ненаставни кадар заслужује све похвале. Упознао сам много пожртвованих просветних радника, који су посвећени свом позиву и на које смо изузетно поносни. Такође, поносан сам и на ђаке ове школе који су добитници бројних награда и који постижу запажене резултате на такмичењима. Веома је важно што су им и доступне разне секције, како би свако од њих одабрао оно што воли и у чему се препознаје. Ова школа издваја се и по томе што негује добру сарадњу са школама из овог региона, али и земаља у окружењу, што је посебно важно за размену искустава добре праксе, али и неговања другарства и познанстава, рекао је министар.

Директор школе Саша Живковић, на свечаности, уручио је министру плакету за унапређивања образовања.

 

Чланак Ружић  на обележавању 120 година рада Основне школе „Вук Караџић“ у Мајиловцу се појављује прво на Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

aleksa
Author: aleksa