Loading...
×

Просветне вести

Ружић: Циљ је да у Србији студира што више страних студената

Ружић: Циљ је да у Србији студира што више страних студената

Линк ка вести
Извор: Министарство просвете, науке и технолошког развоја

Ружић: Циљ је да у Србији студира што више страних студената

Први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић представио је данас на „Експо 2020 Дубаи” могућности за студирање страних студената у Србији кроз програме „Студирај у Србији“ и „Свет у Србији“.

Наш циљ је да у Србију привучемо што већи број страних студента“, рекао је министар Ружић и додао да је Србија препозната на глобалном нивоу као земља са квалитетним високошколским установама.
Он је истакао је интернационализација високог образовања у Србији један од приоритета Стратегије развоја образовања до 2030. године.

Према последњим подацима, на високошколске установе у Србији уписано је више од 10.000 страних студената. Наш стратешки циљ је да овај број повећамо привлачењем студената из целог света, а не само из региона“, рекао је Ружић.

Министар Ружић је рекао да је одобрен и нови јавни позив за наредну школску годину за доделу 200 стипендија за програм „Свет у Србији”.

Циљ пројекта је да промовише културу, традицију и високо образовање. На овај начин омогућавамо страним студентима да у Србији стекну академска знања, која би могли да примене у својим земљама“, рекао је министар.
Он је истакао да ће Министарство просвете, науке и технолошког развоја, како би повећало број страних студената на нашим високошколским установама, наставити да спроводи и иницијативу „Студирај у Србији“.

aleksa
Author: aleksa