Loading...
×

Просветне вести

Радионица у Нишу – Подршка директорима у реаговању на насиље

Радионица у Нишу – Подршка директорима у реаговању на насиље

Извор: Министарство просвете

/*! elementor – v3.7.5 – 14-09-2022 */
.elementor-widget-text-editor.elementor-drop-cap-view-stacked .elementor-drop-cap{background-color:#818a91;color:#fff}.elementor-widget-text-editor.elementor-drop-cap-view-framed .elementor-drop-cap{color:#818a91;border:3px solid;background-color:transparent}.elementor-widget-text-editor:not(.elementor-drop-cap-view-default) .elementor-drop-cap{margin-top:8px}.elementor-widget-text-editor:not(.elementor-drop-cap-view-default) .elementor-drop-cap-letter{width:1em;height:1em}.elementor-widget-text-editor .elementor-drop-cap{float:left;text-align:center;line-height:1;font-size:50px}.elementor-widget-text-editor .elementor-drop-cap-letter{display:inline-block}

Школска управа Ниш је организовала радионице за директоре основних и средњих школа у циљу подршке за правовремено и ефективно реаговање на ситуације насиљa.

Директори су се бавили анализом поступања установа у конкретним ситуацијама из школске праксе и предлозима за унапређивање, како би реакција била у складу законском регулативом, а у најбољем интересу деце.

Након размене дилема и питања унапређено је заједничко разумевање неопходних корака у поступању установе у одговору на насиље.

Домаћин овог скупа била је ОШ „Учитељ Таса“ у Нишу, а у другом делу састанка укључили су се представници Полицијске управе Ниш, и дали свој допринос важним информацијама из домена рада Полиције.

Учешће је узело 25 директора основних и 22 директора средњих школа.

„Потребно“, „корисно“, „ефикасно“, „неопходно“…неки су од утисака са радионице.

Чланак Радионица у Нишу – Подршка директорима у реаговању на насиље се појављује прво на Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

aleksa
Author: aleksa