Loading...
×

Просветне вести

Продужен рок за завршетак студија започетих по старим програмима

Продужен рок за завршетак студија започетих по старим програмима

Линк ка вести
Извор: Министарство просвете, науке и технолошког развоја

Влада Србије усвојила је, на предлог Министарства просвете, науке и технолошког развоја, закључак којим се предвиђа да се студентима који су уписани на основне студије и на студије на вишим школама до 10. септембра 2005. године продужи рок за завршетак студија по започетом наставном плану и програму, условима и правилима студија.

Иницијативу за продужетак рока за завршетак студија „старим“ студентима предложила је Студентска конференција универзитета Србије, а подржао га је први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја припремиће измене и допуне Закона о високом образовању ради омогућавања продужетка рока за завршетак студија и покренуће дијалог са СКОНУС-ом и универзитетима у циљу утврђивања дугорочног решења са оптималним роком за завршетак студија по старим програмима.

Чланак Продужен рок за завршетак студија започетих по старим програмима се појављује прво на Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

aleksa
Author: aleksa