Loading...
×

Просветне вести

Препорука високошколским установама да продуже студирање по започетом студијском програму за још једну годину

Препорука високошколским установама да продуже студирање по започетом студијском програму за још једну годину

Линк ка вести
Извор: Министарство просвете, науке и технолошког развоја

Министарство просвете, науке и технолошког развоја препоручило је, на захтев студената, високошколским установама да студентима којима је истекао рок за завршетак студија у двоструком, односно троструком броју школских година потребних за реализацију студијског програма, продуже студирање по започетом студијском програму за још једну годину, односно да им буде омогућено да у школској 2022/2023. години задрже статус студената без реуписа на студијски програм.

Препорука Министарства је да се студирање за годину дана по започетом студијском програму продужава на лични захтев студента, без посебне новчане накнаде за административне трошкове уписа.

Према Закону о високом образовању, број година за студирање је ограничен на двоструки, односно троструки број школских година. Министарство је ову препоруку упутило високошколским установама због околности изазваних епидемијом заразне болести COVID-19 у претходне две године.

 

Чланак Препорука високошколским установама да продуже студирање по започетом студијском програму за још једну годину се појављује прво на Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

aleksa
Author: aleksa