Loading...
×

Просветне вести

Отворен Имплантолошко-истраживачки центар Стоматолошког факултета

Отворен Имплантолошко-истраживачки центар Стоматолошког факултета

Линк ка вести
Извор: Министарство просвете, науке и технолошког развоја

/*! elementor – v3.6.5 – 27-04-2022 */
.elementor-widget-text-editor.elementor-drop-cap-view-stacked .elementor-drop-cap{background-color:#818a91;color:#fff}.elementor-widget-text-editor.elementor-drop-cap-view-framed .elementor-drop-cap{color:#818a91;border:3px solid;background-color:transparent}.elementor-widget-text-editor:not(.elementor-drop-cap-view-default) .elementor-drop-cap{margin-top:8px}.elementor-widget-text-editor:not(.elementor-drop-cap-view-default) .elementor-drop-cap-letter{width:1em;height:1em}.elementor-widget-text-editor .elementor-drop-cap{float:left;text-align:center;line-height:1;font-size:50px}.elementor-widget-text-editor .elementor-drop-cap-letter{display:inline-block}

Стоматолошки факултет Универзитета у Београду данас је отворио Имплантолошко-истраживачки центар с лабораторијама и едукативним центром, који ће бити јединствен на Балкану.

Центар су обишли су председница Владе Србије Ана Брнабић и први потпредседник Владе и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић, као и ректор Београдског универзитета Владан Ђокић.

Ружић је рекао да је овај центар јединствен на овим просторима и да је унапређење рада високошколских установа кроз улагање у инфраструктурне пројекте један је од приоритета Министарства. Истакао је да је Министарство подржало изградњу и опремање овог центра са 84 милиона динара.

Он је рекао да Стоматолошки факултет у Београду представља добар пример квалитетне високошколске установе која постиже запажене резултате у настави и науци, али и пружа услуге у области стоматологије грађанима.

Завршетком овог објекта, београдски Стоматолошки факултет добио је Центар опремљен најсавременијом опремом чиме се омогућава праћење актуелних трендова дигиталне стоматологије и имплантологије. Створени су изврсни услови и за едукацију наших стручњака и извођење клиничких студија, али и отворене могућности за нова радна места за наше научнике“, рекао је министар.

Отварањем овог центра, стичу се и услови за даљи напредак овог факултета и побољшање његовог рејтинга, између осталог, и на Шангајској листи, указао је Ружић.

Председница Владе Ана Брнабић рекла је да је улагање у образовање гарант је успешне будућности, гарант да задржимо младе и гарант успешне земље.

Имплантолошко – истраживачки центар изграђен је за потребе Стоматолошког факултета на 4900 квадратних метара. Осим главне зграде изграђена је и помоћна слушаоница, као и комплетна реконструкција великог амфитеатра. Новоизграђене наставне просторије обухватају вежбаонице за извођење практичне наставе

Комплетно су опремљене три студентске вежбаонице са укупно 12 радних места као и одговарајући рендген кабинети за непосредну дијагностику, планирање и контролисање терапијских поступака.

Најсавременији хируршки блок комплетно је опремљен за уградњу имплантата становништву и едукацију доктора стоматологије из области имплантологије, као и извођење клиничких студија.

У оквиру центра налази се и шест научно-истраживачких лабораторија опремљених савременом опремом.

Чланак Отворен Имплантолошко-истраживачки центар Стоматолошког факултета се појављује прво на Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

aleksa
Author: aleksa