Loading...
×

Просветне вести

Одржана радионица о дефинисању праваца Стартегије развоја високог образовања до 2027. године

Одржана радионица о дефинисању праваца Стартегије развоја високог образовања до 2027. године

Линк ка вести
Извор: Министарство просвете, науке и технолошког развоја

Održana radionica o definisanju pravaca Startegije razvoja visokog obrazovanja do 2027. godine

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević, predstavnici resornog ministarstva i visokoškolskih ustanova u Srbiji učestvovali su u petak, 29. maja 2020. godine na radionici povodom definisanja pravaca Startegije razvoja visokog obrazovanja do 2027. godine.

Nakon razmatranja ispunjenosti Strategije razvoja obrazovanja u Srbiji do 2020. i pratećeg Akcionog plana u oblasti visokog obrazovanja, razmatrani su strateški pravci razvoja visokog obrazovanja u Republici Srbiji do 2027. godine.

Inače, rad na Strategiji obrazovanja i nauke za period od 2020. do 2027. godine, počeo je u junu prošle godine. Ministarstvo prosvete nauke i tehnološkog razvoja počelo je u februaru 2020. godine, u Beogradu i Nišu, stručne konsultacije o okviru za izradu ,,Strategije razvoja obrazovanja i vaspitanja do 2027. godine“, kada je stručnoj javnosti predstavljena oblast predškolskog i osnovnog obrazovanja i vaspitanja.

Na skupu koji je održan u kompleksu  studentskog  odmarališta „Radojka Lakić“ na Avali učestvovali su: rektori univerziteta u Beogradu i Kragujevcu prof. dr  Ivanka Popović i prof. dr Nenad Filipović, kao i prorektor za međunarodnu saradnju Univerziteta u Beogradu prof. dr Nenad Zrnić, prorektor za nastavu Univerziteta u Beogradu prof. dr Petar Bulat, prorektor Univerziteta u Novom Sadu prof. dr Stevan Stankovski, potpredsednik Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje prof. dr Branislav Jeremić, prodekan za saradnju sa privredom Ekonomskog fakulteta u Beogradu prof. dr Dragan Lončar  i dr Aleksandar Jović, predstavnik Nacionalnog akreditacionog tela.

itsadmin
Author: itsadmin