Loading...
×

Просветне вести

Нови позив за одабир Топ 100 пројеката из области примене ВИ на тему решавања проблема везаних за циљеве одрживог развоја УН

Нови позив за одабир Топ 100 пројеката из области примене ВИ на тему решавања проблема везаних за циљеве одрживог развоја УН

Линк ка вести
Извор: Министарство просвете, науке и технолошког развоја

Међународни истраживачки центар за вештачку интелигенцију (IRCAI) из Словеније, који има статус Унесковог центра категорије II, расписао је нови позив за одабир Топ 100 пројеката из области примене вештачке интелигенције на тему решавања проблема везаних за циљеве одрживог развоја Уједињених нација.

Основна идеја овог позива је подстицање видљивости пројеката из области вештачке интелигенције са посебним нагласком на свеобухватни приказ примењивих решења из целог света која су заснована на етичној примени вештачке интелигенције.

Најбољих 10 пројеката добиће подршку кроз кредите за развој пројеката, активности обуке, саветовања, умрежавања и менторства, а за најбоље истраживаче планирано је и учешће на конференцији (Њујорк, Париз, Лондон, Дубаи, Хонг Конг или Љубљана) у јануару 2023. године, уз присуство представника свих држава чланица Унеска.

Информације о детаљима позива и начину пријаве могу се пронаћи на веб страници: https://ircai.org/global-top-100/.

Рок за подношење предлога је 30. септембар 2022. године.

Чланак Нови позив за одабир Топ 100 пројеката из области примене ВИ на тему решавања проблема везаних за циљеве одрживог развоја УН се појављује прво на Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

aleksa
Author: aleksa