Loading...
×

Просветне вести

Непосредна настава у свим школама

Непосредна настава у свим школама

Линк ка вести
Извор: Министарство просвете, науке и технолошког развоја

Тим за школе разматрао је епидемиолошку ситуацију и донео одлуку да и од понедељка, 12. септембра 2022. у свим основним и средњим школама у Србији ученици похађају наставу непосредно.У допису школама се подсећа и да је у складу са Закључком Кризног штаба за сузбијање заразне болести COVID-19 прекинута примена мере карантина у кућним условима за блиске контакте особа оболелих од COVID-19.

Оболеле особе, односно особе код којих је потврђена инфекција дужне су да се изолују у кућним условима у трајању од седам дана. Блиским контактима (нпр. члановима домаћинства) оболелих особа се не налаже мера карантина, односно не ограничава им се слобода кретања те, кад су деца у питању, могу без ограничења похађати школу или вртић.

Уколико се код блиских контаката појаве симптоми који могу указивати на COVID-19, потребно је да се јаве лекару ради тестирања и добијања упутства о даљем поступку (лечење, изолација).

У случају појаве COVID-19 код ученика у школама, на основу процене укупне епидемиолошке ситуације на одређеној територији, величине одељења, могућности примене других мера превенције, територијално надлежни институт/завод за јавно здравље може препоручити ношење маски током боравка у школи за ученике у одељењима у којима су регистровани случајеви током пет дана од дана када је последњи ученик са потврђеном инфекцијом боравио у школи (тај дан се рачуна као нулти дан).

Тим за школе ће наставити да прати ситуацију на недељном нивоу.

Чланак Непосредна настава у свим школама се појављује прво на Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

aleksa
Author: aleksa