Loading...
×

Просветне вести

Нaционални просветни савет дао је позитивно мишљење на промену концепта полагања комбинованог теста

Нaционални просветни савет дао је позитивно мишљење на промену концепта полагања комбинованог теста

Линк ка вести
Извор: Министарство просвете, науке и технолошког развоја

Нaционални просветни савет дао је позитивно мишљење и једногласно усвојио предлог Министарства просвете, науке и технолошког развоја за промену концепта комбинованог теста који ученици осмог разреда полажу на крају основне школе на завршном испиту, односно на Предлог измена Правилника и програму завршног испита у основном образовању и васпитању.

Промена концепта полагања комбинованог теста подразумева да се ученици опредељују за један тест из неког од пет предмета – историја, биологија, географија, физика или хемија, у складу са својим интересовањима, уместо комбинованог теста који су полагали до сада када су одговарали на питања из свих пет предмета.

У наредних десетак дана Министарство просвете, науке и технолошког развоја дефинисаће рок у коме ће се ученици осмог разреда изјашњавати из ког предмета ће полагати тест на завршном испиту.

Промена концепта полагања комбинованог теста предвиђена је Стратегијом развоја образовања и васпитања у Републици Србији до 2030. године.

Чланак Нaционални просветни савет дао је позитивно мишљење на промену концепта полагања комбинованог теста се појављује прво на Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

aleksa
Author: aleksa