Loading...
×

Просветне вести

На Сајму образовања представљени дуални образовни профили и студијски програми по дуалном моделу студија

На Сајму образовања представљени дуални образовни профили и студијски програми по дуалном моделу студија

Извор: Министарство просвете

/*! elementor – v3.7.5 – 14-09-2022 */
.elementor-widget-text-editor.elementor-drop-cap-view-stacked .elementor-drop-cap{background-color:#818a91;color:#fff}.elementor-widget-text-editor.elementor-drop-cap-view-framed .elementor-drop-cap{color:#818a91;border:3px solid;background-color:transparent}.elementor-widget-text-editor:not(.elementor-drop-cap-view-default) .elementor-drop-cap{margin-top:8px}.elementor-widget-text-editor:not(.elementor-drop-cap-view-default) .elementor-drop-cap-letter{width:1em;height:1em}.elementor-widget-text-editor .elementor-drop-cap{float:left;text-align:center;line-height:1;font-size:50px}.elementor-widget-text-editor .elementor-drop-cap-letter{display:inline-block}

На штанду Министарства просвете, у оквиру Сајма образовања и наставних средстава, данас је представљено дуално образовање. На сајму су се представиле и две средње стручне школе, Политехничка школа Суботица и Техничка школа Власотинце, као и две високошколске установе, Академија струковних студија Јужна Србија – Одсек Висока пословна школа Лесковац и Топличка академија струковних студија. Оне у својој понуди имају дуалне образовне профиле и студијске програме по дуалном моделу студија.

Сајму је присуствовала и помоћница министра за дуално образовање и васпитање Габријела Грујић која је том приликом изјавила да све што су посетиоци сајма могли да виде на сајму, у смислу повезивања теорије и праксе, је доказ колико дуално образовање доприноси унапређивању квалитета свеукупног образовања, али и повећању мотивације ученика.

Своја искуства су са посетиоцима сајма поделили ученици и студенти који су укључени у овај модел реализације наставе. Њихово присуство доказује да дуално образовање пружа доста бенефита и да је општеприхваћено на оба нивоа образовања“, истакла је помоћница министра.

Политехничка школа из Суботице и Техничка школа из Власотинца презентовале су на сајму неке од дуалних образовних профила који се реализују у тим школама, a високошколске установе студијске програме по дуалном моделу студија.

Политехничка школа из Суботице презентовала је дуалне образовне профиле – Оператер за израду намештаја, Техничар штампе, Руковалац грађевинском механизацијом, Техничар за дигиталну графику и интернет обликовање, Техничар графичке дораде и Оператер основних грађевинских радова.

Академија струковних студија Јужна Србија – Одсек Висока пословна школа Лесковац представила је дуалне студијске програме Менаџмент технологије хране и гастрономије и Туризам и угоститељство, а Топличка академија струковних студија презентовала је два студијска програма по дуалном моделу студија – Туризам и Прехрамбена технологија.

Чланак На Сајму образовања представљени дуални образовни профили и студијски програми по дуалном моделу студија се појављује прво на Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

aleksa
Author: aleksa