Loading...
×

Просветне вести

Министарство подржава напоре управе Филолошког факултета за излазак из кризе

Министарство подржава напоре управе Филолошког факултета за излазак из кризе

Линк ка вести
Извор: Министарство просвете, науке и технолошког развоја

Ministarstvo podržava napore uprave Filološkog fakulteta za izlazak iz krize

Filološki fakultet Univerziteta u Beogradu obratio se Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja sa molbom da im se produži rok za donošenje statuta fakulteta i upućivanja Statuta Univerzitetu na davanje saglasnosti. Statut je trebalo da bude donet do petka 2. oktobra 2020. godine.

U interesu fakulteta, studenata i svih zaposlenih, inspekcija Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja izašla je u susret zahtevima fakulteta i produžila rok – tako da je Savetu fakulteta omogućeno da u najkraćem mogućem vremenskom periodu donese statut.

            Inspekcija Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja podržala je napore uprave Fakulteta za izlazak iz krize i u kojoj se Fakultet nalazi.

            Jedini put da se sačuva i autonomija Filološkog fakulteta i povrati akademska čestitost jeste da se u datim rokovima donese statut te ustanove, a potom pribavi saglasnost Univerziteta i uđe u postupak izbora dekana fakulteta.

Poštujući autonomiju visokoškolskih ustanova, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, prati dešavanja i na ostalim fakultetima, uključujući i Pravoslavno-bogoslovski fakultet Univerziteta u Beogradu.

itsadmin
Author: itsadmin