Loading...
×

Просветне вести

Исплата стипендија за студенте докторских студија и младе истраживаче за јул

Исплата стипендија за студенте докторских студија и младе истраживаче за јул

Линк ка вести
Извор: Министарство просвете, науке и технолошког развоја

Министарство просвете, науке и технолошког развоја обавештава све стипендисте Министарства студенте докторских академских студија, као и младе истраживаче да је данас извршена уплата стипендије за јул 2022. године.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја на годишњем нивоу додељује стипендије студентима докторских академских студија на високошколским установама чији је оснивач Република Србија и укључује их у рад акредитованих научноистраживачких организација. Министарство, такође, стипендира и ученике – младе истраживаче Министарство просвете, науке и технолошког развоја додељује до 20 стипендија младим истраживачима – ученицима завршних разреда (III и IV) средње школе који су исказали способност у бављењу истраживачким радом и освојили једно од прва три места на међународним олимпијадама знања.

Месечни износ стипендије за докторанде је 50.000 динара, док за малде истраживаче износи 30.000 динара на месечном нивоу.

Чланак Исплата стипендија за студенте докторских студија и младе истраживаче за јул се појављује прво на Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

aleksa
Author: aleksa