Loading...
×

Просветне вести

Иницијатива за прве студијске програме по дуалном моделу образовања покренута у Чачку

Иницијатива за прве студијске програме по дуалном моделу образовања покренута у Чачку

Линк ка вести
Извор: Министарство просвете, науке и технолошког развоја

Inicijativa za prve studijske programe po dualnom modelu obrazovanja pokrenuta u Čačku

Pomoćnica ministra prosvete za dualno obrazovanje i vaspitanje prof. dr Gabrijela Grujić prisustvovala je sastanku na temu pokretanja tekstilnog studijskog programa na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku koji je održan na inicijativu predstavnika tekstilne industrije iz Čačka, uz podršku lokalne samouprave. Sastanku su prisustvovali gradonačelnik Čačka Milun Todorović, predstavnici Privredne komore Srbije, kompanije Tifani, FTN Čačak i Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ Novi Sad.

Na sastanku je bilo govora o uspešnoj implementaciji modela dualnog obrazovanja za potrebe modno – tekstilne industrije, kao i o potrebi primene ovog modela u visokom obrazovanju, posebno uzevši u obzir da je 2019. godine usvojen Zakon o dualnom modelu studija u visokom obrazovanju.

Kreiranjem studijskog programa po dualnom modelu i realizacijom istog na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku, bile bi zadovoljene potrebe za stručno osposobljenim kadrovima, diplomiranim inženjerima, ne samo za modno – tekstilne firme iz Čačaka, već i za sve sa teritorije Moravičkog, Raškog i Šumadijskog upravnog okruga.

aleksa
Author: aleksa