Loading...
×

Просветне вести

12. mts app конкурс за израду апликација за мобилне уређаје

12. mts app конкурс за израду апликација за мобилне уређаје

Линк ка вести
Извор: Министарство просвете, науке и технолошког развоја

Позив за учешће на конкурсу упућен је на адресе 51 школе које раде према програму намењеном талентима на пољу математике, информатике и рачунарства. Пред ученицима је задатак да осмисле и израде корисну и занимљиву апликацију за мобилне уређаје, а жири ће, поред оригиналности идеје и комплексности у решењу кода, посебно вредновати апликације које имају друштвено одговорну намену, могу да унапреде употребу мобилних телефона, допринесу развоју телекомуникационих услуга или заштити животне средине.

Вредне награде и драгоцено искуство које стичу радећи на апликацијама, одличан су мотив за све учеснике којима mts app конкурс пружа прилику да се повежу, следећи слична интересовања и тако поделе своје знање и вештине. И ове године конкурс ће бити реализован у онлајн формату, а за учеснике ће бити припремљене презентације у циљу упознавања са захтевима конкурса, темама и досадашњим успешним примерима апликација.

Након завршетка mts app конкурса, пет победничких тимова и апликација добиће прилику да учествује у Регионалном апп изазову и да се за главну и специјалну награду такмичи са ученицима из Босне и Херцеговине и Црне Горе, јер конкурс под истим условима организују и м:тел БиХ и м:тел ЦГ.

У mts app конкурсу је до сада 193 тима представило чак 200 апликација.  Конкурс је део кровног програма „Покрећемо покретаче“  који је Телеком Србија покренуо са циљем да оснажи појединце и институције да у свом окружењу покрену позитивне промене. мтс апп конкурс је уврштен у селекцију престижне европске организације ЦСР Еуропе, као пример успешне сарадње са младима,  а подржава га и Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

Рок за пријаву тимова и кратког описа апликација које тимови планирају да израде је 25. новембар 2022. године, док пријављени тимови готове апликације треба да доставе до 27. јануара 2023. године.

Више информација о мтс апп конкурсу можете пронаћи на линку: mts app konkurs | mts Tvoj svet

 

Чланак 12. mts app конкурс за израду апликација за мобилне уређаје се појављује прво на Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

aleksa
Author: aleksa